5 NOCÍ NA SAHAŘE

Po předešlé zdařilé květnové výpravě, kdy se mi podařilo dostat na podložku jeden ze saharských skvostů jsem další výpravu naplánoval na polovinu července. Očekávání byla veliká a já měl před sebou 5 nocí. Podle zpráv z předešlých dní byly ryby při chuti a počasí zdálo se také vychází na jedničku – zbývá už jen nahodit.

První rybu dostávám na podložku asi po 2 hodinách lovu, krásný lysec s váhou cca 12kg. Start se tedy vydařil náramně.. první noc mě ryby nechaly vyspat, což mi vůbec nevadilo. V klidu jsem se prospal a načerpal energii na další dny, protože to co se dělo po zbytek výpravy jsem vážně nečekal…

Od druhého dne jsem začal mít pravidelné záběry. Krmil jsem pravidelně a vcelku ve velkých dávkách. Většina krmné směsi se skládala z namočené řepky, tygřího ořechu a naloženého konopného semínka… Z ryb tento partikl doslova tekl proudem, něco takového jsem dlouho neviděl. Záběry chodily téměř jen přes den.

Několikrát se mi povedl ,,double“ , když se mi rozjely oba dva pruty zároveň a nebo při zdolávání jedné ryby se roztočil druhý prut. Třetí den jsem byl i nucen na téměř 3 hodiny stáhnout pruty, abych si na chvíli odpočinul. Záběry už jsem ani nepočítal , ale na podložku jsem dostal cca 35 kaprů, 1 krásného amura a 3 cejny 🙂 hlavně z amura jsem měl obrovskou radost. Asi 4 ryby mi uřízly montáž někde ve slávičkovém poli, ale to k Sahaře hold patří 😉 Podařilo se spousta krásných ryb, z toho největší kapři měli 15.6kg, 16.8kg, 18.2kg a 19.2kg.

Přikládám několik fotek těchto Saharských krasavců. Poslední dva dny už jsem ani menší ryby nedokumentoval, ne proto, že bych si jich nevážil, ale když se chystáte fotit rybu a do toho se vám rozezní hlásič a roztočí cívka… no, chvílemi to bylo na zbláznění 😀

Velké díky patří všem co se o Saharu starají a dělají z ní super místo pro rybolov a relax … S pozdravem Lukáš N.

 

Rybářské potřeby LK Baits

Navštívit e-shop

Zprávy a fotky od vody